دانش بومی آبخیزداری در شهرستان بشاگرد از سابقه بالایی برخوردار است


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : دو شنبه 15 آبان 1396
بازدید : 404
نویسنده : فــردیـن احـمدی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: شهرستان بشاگرد از نظر ژئوفورمولوژی به صورت تپه ماهور و کوهستانی است و اراضی دشتی و مسطح به ندرت در آن یافت می شود بنابراین آبراهه ها تبدیل به واحدهای اقتصادی شده اند.

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان، امید ذاکری افزود: دانش بومی آبخیزداری در شهرستان بشاگرد از سابقه بسیار بالایی برخوردار است و مردم این دیار با اجرای بندهای خشکه چین سنگی در درون و حاشیه ی آبراهه ها که در گویش محلی دربند و کشبند نامیده می شود بطور متوسط 500 متر مربع زمین را با ترسیب آبرفت های سیلابها استحصال نموده و در آن مبادرت به کشاورزی و باغداری می نمایند.

وی بیان داشت: محصولات کشاورزی و باغی عمده این شهرستان که در اراضی استحصال شده در پشت بندهای خشکه چین سنگی کاشته می شود عبارتند از انواع نخل، سیر، ذرت و مرکبات و کیفیت محصول خرما نخلستان های احداث شده و سیر های کشت شده بسیار مناسب و ارگانیک بوده و طرفداران زیادی دارد.

ذاکری تصریح کرد: پس از ورود آبخیزداری مدرن توسط دولت در شهرستان بشاگرد، طراحی سازه های آبخیزداری بومی، باز مهندسی شد و پس از طراحی سرریز و افزایش استحکام آنها بصورت سنگی ملاتی افزایش طول عمر این سازه ها را به همراه داشت و باعث تحولات زیادی در منطقه شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: با توجه به بالا بودن میزان فرسایش در شهرستان بشاگرد به علت نوع سازنده های حساس به فرسایش و تپه ماهوری و کوهستانی بودن منطقه، میزان شیب بالا و میزان رسوبات همراه سیلابها بسیار بالا بوده بطوریکه سدهای سنگی ملاتی کوتاه احداث شده با وقوع تعداد محدودی از سیلابها از رسوب پر شده و زمین مناسب کشت و کار ایجاد می گردد.

امید ذاکری افزود: با عنایت به اینکه شهرستان بشاگرد شامل دو حوزه آبخیز بزرگ دو سد مخزنی جگین و در دست احداث گابریک می باشد تنها در صورت تامین سیمان و هزینه جمع آوری و حمل سنگ های مورد نیاز توسط وزارت نیرو ، علاوه بر ترسیب رسوبات سیلابها در بالادست بندهای کوتاه آبخیزداری مشارکتی توسط مردم و افزایش تولیدات کشاورزی و بهبود وضعیت اقتصادی مردم منطقه افزایش طول عمر این سدهای بزرگ مخزنی را به همراه خواهد داشت.

وی بیان داشت: تاکنون حدود 4 هزار بند آبخیزداری مشارکتی توسط آبخیزداران واقعی که همان مردم خوب شهرستان بشاگرد هستند در این شهرستان احداث شده است.

 

انتهای پیام//




:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار شهرستان بشاگرد , ,
:: برچسب‌ها: منابع طبیعی , هرمزگان , محصولات کشاورزی , بشاگرد , سد مغزنی جگین , آبخیزداری , بشاگردنیوز , عصربشاگرد ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








**به وب سايت خبری عـصـربشـاگـرد خوش آمدید** هدف از تشکیل این وب سايت بحث وبررسی نسبت به مسائل فرهنگی واجتماعی،اقتصادی،سیاسی (چالش ها و فرصت ها) استان هرمزگان بخصوص گزارشات خبری ،تحلیلی انتقادی و پیشنهادی وارائه راهکار مناسب جهت حل مشکلات شهرستان بشاگرد می باشد. ***********************************

 

تبادل لینک هوشمند


برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان عصر بشاگرد به آدرسasrbashagard93.lxb.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 376
بازدید دیروز : 1882
بازدید هفته : 2258
بازدید ماه : 12203
بازدید کل : 235142
تعداد مطالب : 790
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



RSS

Powered By
loxblog.Com